Матуранти – генерација 2017 – 2021.год.

od strane | јун 14, 2021 | Učenička strana

Још једна генерација ученика средње балетске школе, са  одељењским старешином Иреном Попов,  успешно је завршила своје школовање.

У класи наставнице Добриле Новков, одсек класичан балет, средњу школу су завршили: Шпер Теодора, Ђурђевић Александар, Зрнић Лејла, Попјованов Милица, Ружић Мина и Хорват Мина.

У класи наставнице Теодоре Живковић, одсек за савремену игру,  матуранткиње су биле: Витомиров Ања, Кнежевић Ања, Кузманов Катарина и Павков Ивона.

У класи наставника Мирослава Савића, матуранткиње одсека за народну игру су биле: Бабић Мирјана, Буцић Николина, Вушовић Милица, Димитријевић Марина, Кисин Јована, Мићуновић Јована, Савковић Јелена, Ћорић Жељана и Чубриловић Данијела.

Наставничко веће је признање „Ученик генерације“ доделио ученици Теодори Шпер.

О својој љубави према балету, Теодора је у првом броју школског Билтена, написала: …“Када завирим кроз сећања у времена иза себе, видим године напорног рада, много одрицања, огромну енергију и вољу коју сам имала да откривам и вежбам уметност балета. А кад се запитам зашто, имам само један одговор – због сопствене непрестане тежње за балетским савршенством зачињене са много љубави и слободе. Оно што не може да се дочара ником ко није наступао на великој сцени је лични тренутак који доживљава играч, док сигуран у себе игра своју улогу. То је осећај слободе у коју је уткана свака нит љубави према игри и покрету. То је место у Универзуму на које одлетим на крилима игре и музике, а лепота тог тренутка је неописива. То је есенција слободе и лепоте.“…