Radionice 2008-2013.god.

Radionice baletska škola Novi Sad

RADIONICE

Rezime radionica održanih u toku školske 2012/2013 godine

Septembra 2012. je održana trodnevna radionica savremmene igre koju je vodila Dunja Jocić, igračica pedagog i koreograf koja radi u Holandiji u trupi „Klub Gaj i Roni“.

 

Radionicu Feldenkrajs tehnike u novembru 2012. je održao Saša Krausneker sa Feldenkrajs instituta u Beču, Austrija.

Kontakt improvizacije i moderna podrška bile su osnova intezivne desetodnevne radionice u decembru 2012. koju je vodio Igor Podsiadli, igrač i pedagog u trupi „Klub Gaj i Roni“ iz Holandije

U aprilu 2013 je na gostovanju bila trupa Dušana Tineka iz Amerike i on je održao masterklas savremene igre u našoj školi.

17.aprila 2011. naše učenice su imale priliku da prisustvuju radionici savremene igre koju su vodili članovi „Random dance company“ iz  Londona, Velika Britanija. Oni su gostovali u okviru Beogradskog festivala igre sa predstavon „Far“ u Novom Sadu i tom prilikom je organizovana radionica za igrače baleta SNP-a i učenike Baletske škole.

15. oktobar 2009.
Radionicu  savremene igre za učenike srednje baletske škole. odseka za svremenu igru i klasičan balet, održao je Isira Makuloluwe, igrač i koreograf.
Rpdjen u Sri Lanki, a odrastao u Londinu gde je i počeo da se bavi baletom i plesom, a studirao je u Njujorku na Elvin Ejli američkoj igračkoj akademiji. Igrao je u mnogim poznatim baletskim kompanijama i osvajao nagrade na koreografskim takmičenjima.

14. april 2009.
U okviru gostovanja na beogradskom festivalu igre, igrači čuvenog Kulberg baleta iz Švedske, Agnieszka Dlugoszewska i Kenneth Brunn Carlson, održali su radionicu na kojoj se izučavao deo najnovije koreografije Johana Ingera. Zajedno sa članovima baleta SNP-a, naši učenici su veoma predano pratili radionicu i uspeli da urade neke veoma zahtevne delove koreografija.Ova radionica  radjena je u saradnji sa Beogradskim festivalom igre, a posredstvom Olivere kovačević-Crnjamski.

05. april 2009.
Ilja Louwen,gošća iz Holandije, koja je držala radionicu u SNP, toga dana posvetila se radu sa učenicima Baletske škole radeći na klasičnoj baletkoj tehnici. Osetio se dah novog pristupa tom stilu igre. Ova radionica je bila u organizaciji UBUV-a.

14. decembar. 2008.
Zoran Marković igrač koji je veliki deo karijere proveo u čuvenom Nederlands dans teatru,  radionicu je posvetio u prvom delu klasičnom baletu, da bi zatim prezentovao Laban tehniku i deo svoje koreografija. Takodje smo imali prilike da se upoznamo i sa njegovim igračkim i koreografskim dostignućima. Veoma duboko i inspirativno iskustvo i za učenike i za profesore Baletske škole.
Takodje se za organizaciju pobrinulo Udruženje baletskih umetnika Vojvodine (UBUV)