Godišnji koncert školska 2015/2016. godina

Godišnji koncert Baletska škola u Novom Sadu

Godišnji koncert Baletske škole u Novom Sadu održaće se 8. februara 2016. godine na Velikoj sceni SNP-a sa početkom u 19.00 časova.

                       

GODIŠNJI KONCERT UČENIKA BALETSKE ŠKOLE U NOVOM SADU
 

           Školske 2015/16 godine Godišnji koncert učenika Baletske škole u Novom Sadu održaće se 8.februara 2016. godine na velikoj sceni "Jovan Djordjević" u SNP-u.
         Koncert je koncipiran u dva dela, a predstaviće se učenici osnovne škole i učenici srednje škole sa sva tri smera.
         Učenici osnovne škole će otvoriti ovogodišnji koncert kratkim baletom "Cipolino".
         Učenici sa smera za savremenu igru imaju svoju celinu, a za kraj prvog dela koncerta učenici sa smera za klasičan balet izvešće balet "Satanella" u kojem solističke uloge imaju maturanti smera za klasičan balet, Katarina Stanić i Aleksandar Bečvardi u klasi Biljane Njegovan.
        U drugom delu koncerta učenici će se prikazati u solo varijacijama, a posle toga će se prikazati i učenici sa smera za narodnu igru.
        Koncert se završava sa efektnom španskom igrom iz baleta "Rajmonda" u kojoj solistički nastupa maturant sa smera za klasičan balet Alekasandar Bečvardi.


Drugi koncert u školskoj 2015/2016. godine

Baletska škola u Novom Sadu priprema još jedan koncert svojih učenika koji će se održati 12.04.2016. godine na velikoj sceni "Pozorišta mladih". Na koncertu će nastupati učenici klasičnog odseka osnovne i srednje škole, kao i učenici sa odseka savremena igra srednje škole. Prvi deo koncerta je rezervisan za učenike klasičnog smera, a to će ujedno biti i njihova priprema za predstojeće Republičko takmičenje baletskih škola Srbije. Drugi deo koncerta pripada učenicima odseka za savremenu igru i njihove, kako solo, tako i grupne numere.
Koncert počinje u 19:30 12.04.2014. godine, a karte se mogu nabaviti na blagajni "Pozorišta mladih".