Pedagoško savetovalište

SAMOPOUZDANJE
Ključ uspeha i zadovoljstva krije se u nama samima.  Samopouzdanje je upravo ono što nam otvara sva vrata i čini da uzdignute glave,  ponosno koračamo kroz život. Često se pitamo kako da povećamo samopoudanje jer samopouzdanje utiče na sve aspekte života i potrebno je stalno i neprekidno raditi na njegovom rastu. Samopouzdanje je vera u sebe i vrednovanje sopstvene ličnosti!

Više o jačanju samopouzdanja pročitaj: Samopouzdanje

_______________________________________________________________________


INTERNET
Internet je moćan medijum koji je najveća svetska medijateka, izvor informacija ali i medijum koji “ukida granice” i povezuje ljude.

Dobre strane interneta su što pruža mogućnost druženja i razmene iskustava, učenja, deljenje znanja i umeća i zabave.

Loše strane internet su susretanje sa netačnim, neprimerenim i štetnim sadržajima, zloupotreba podataka, mogućnost uvreda i govora mržnje, vrbovanje od strane predatora i zavisnost od interneta.

 Više o opasnostima od interneta pogledajte na: Opasnosti na internetu

________________________________________________________________________

MOTIVACIJA 

Visoka sposobnost za učenje i poznavanje tehnika uspešnog učenja nisu dovoljni za uspeh. Potrebna je i MOTIVACIJA ( od latinskog glagola movere što znači kretati se.

Motivacija je želja da se postigne neki uspeh, težnja za usvajanjem znanja i veština i spremnost da se za postizanje tog cilja uloži potreban napor.

 Više o motivaciji pogledaj na :MOTIVACIJA