Projekat " Uključi se, pronađi rešenje"

Projekat "UKLJUČI SE, PRONAĐI REŠENJE"

Baletska škola u Novom Sadu uključila se u junu 2018. godine u Projekat "UKLJUČI SE, PRONAĐI REŠENJE" u saradnji sa OPENS-om 2019. 
(Program OPENS 2019 osmišljen je tako da mladi budu ti koji se pitaju, inicijatori pozitivnih promena i pioniri kreativne industrije. OPENS 2019 je savez udruženja Omladinske Prestonice Evrope Novi Sad)
Ova akcija i takmičenje bilo je namenjeno učenicima srednje škole koji su kroz višemesečni proces predlagali aktivnosti koje doprinose prijatnijem boravku učenika u školi. Učeničke ideje su se odnosile na oplemenjivanje zajedničkog prostora u školi.
Ovaj Projekat je bio podržan od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Grad Novi Sad.
U decembru 2018. godine naši učenici su u Gradskoj kući prisustvovali proglašenju pobedničkih ideja. U Baletskoj školi je pobedila ideja o nabavci vreća za sedenje. Grad je finansirao ovaj projekat, te smo za naše učenike nabavili 8 vreća za sedenje i na taj način im prostor u školi učinili konfornijim i udobnijim između napornih časova baleta.