ARTeMotion veče umetnosti 

od strane | мај 18, 2024 | Javni nastupi

ARTeMotion veče umetnosti se održalo 10.5.2024. u KS Edjšeg. Ideja za kreiranjem dogadjaja je nastala iz prepoznavanja potrebe za postojanjem mesta na kom će novosadski umetnici imati priliku da pokažu svoje radove publici.
Prvi deo koncerta je napravljen u saradnji sa prof.Senkom Soldatović iz muzičke škole Isidor Bajić, gde su učenici njene klase, u klavirskoj pratnji Miloša Cvetanovića, izvodili numere na koje su učenici Baletske škole u Novom Sadu smišljali samostalno koreografije pod mentorstvom nastavnica Staše Kukić i Snežane Adjanski.
U drugom delu koncerta su nastupili novosadski umetnici kao što su: Res Miranda, kvartet Pneuma, Teodora Živković Kulinović, Stevan Novaković, Marina Dementjeva, Nađa Kukić i Miloš Cvetanović.
Koncert je zatvoren minijaturom “ja-mi”, koreograf Staša Kukić, koju su izvodile učenice drugog razreda srednje baletske škole, klasa Staša Kukić.
Podršku događaju su pružili: Baletska škola u Novom Sadu, Kulturna stanica Eđšeg, Pamela Virc, Ognjen Ćirić, Željka Mitrović i Milan Janković.