STEVAN NOVAKOVICH, gostujući predavač i koreograf

od strane | јан 13, 2019 | Radionice

Stevan Novakovich je u prvoj nedelji ove školske godine (2018/2019) bio gostujući predavač i koreograf na odseku za savremenu igru. Prvo je održao radionicu baziranu na Horton tehnici i osnovnim principima savremene igre. Zatim je postavio koreografiju “Urban Awakening” koja je izvedena na Godišnjem koncertu škole, 04.03.2019. u SNP-u i 15.03.2019. u Pozorištu mladih na koncertu odseka za savremenu igru.

Stevan Novakovich je sa nama podelio mnoga svoja znanja i iskustva stečenih, kako u radu sa baletskim plesnim kompanijama (Ballet West, Utah Ballet, Luminario Ballet of Los Angeles, Theatre Ballet Company, itd.) tako i sa kompanijama modernog i savremenog plesnog izraza (Ririe-Woodbery Dance Company, Alwin Nikolais Dance Theatre, SB Dance Company, Battery Dance, Bill T. Jones, Sean Curran Company, itd.). Pored toga, doneo nam je i svoje pedagoško i koreografsko iskustvo koje je stekao radeći u plesnim školama u SAD i u svetu, kao i svoje akademsko iskustvo profesora sa univerziteta u Kaliforniji i Atlanti.

Njegova pozitivna energija nam je ulila nove inspiracije. Rad sa Stevanom je bio od velikog značaja kako učenicima tako i nastavnicima i korepetitorima naše škole. Mnogo smo zahvalni Stevanu za ovo divno i nezaboravno iskustvo. Thank U Stevi