Удружење балетских уметника Војводине доделило je награду „Марина Олењина“ за врхунско професионално уметничко стваралаштво Балетској школи у Новом Саду. У име Удружења награду је директорки Балетске школе у Новом Саду Сањи Вучуревић 4.11.2021. године уручила дугогодишња председница Габријела Теглаши Јојкић. Свечаности су присуствовали представници Градске управе за образовање, директор Балета Српског народног позоришта, бивши и садашњи наставници и ученици ове школе и љубитељи балетске уметности.

У кратком присећањау на историјат Балетске школе која је свој рад започела давне 1947/48. године и дуго и упорно тражила најбоље могућности за образовање балетских играча, а истовремено постизала изузетне успехе у раду, директорка школе се захвалила на признању.

Додала је да је наградa дошла у право време, када је школа пресељена у најсавременије школско здање и да Балетску школу, заједно са Концертном двораном види као још један уметнички центар у Новом Саду.

Марина Олењина је била први шеф, педагог и кореограф професионалног балетског ансабла у Српском народном позоришту. Удружење балетских уметника Војводине је 2007. године установило награду која носи њено име. Признање се додељује појединцу или групи „за изузетан допринос у области врхунског професионалног уметничког балетског стваралаштва“. Састоји се од плакете и бронзане статуе која је рад академског вајара Ласла Силађија.